Grafológiai elemzés

Kiválasztás grafológiával

Sokak számra okozott meglepetést az utóbbi években a grafológia ugrásszerű fejlődése, hiszen a grafológia (vagy más néven íráspszichológia) mára már hazánkban is elismert szakma lett. Talán kevesen tudják, hogy ma már a grafológia és az írásszakértés együtt képződik. A kézírás megmutatja a képességeinket, a neveltetésből eredő hatásokat, vagy a magunkkal hozott tudatos- vagy elfojtott sérüléseinket. A tudattalan feltérképezésének grafológiai vizsgálata alatt megdöbbentő visszajelzéseket kap a grafológus azoktól is akiket személyesen nem ismert, hiszen: "Beszél az írás". Megmutatja a magányt, a kapcsolatteremtő képességet, a közösséghez való viszonyt vagy akár a kreativitást és ezenkívül még megannyi más olyan személyiségjegyet amelynek feltárása segíthet a párkapcsolati probléma megoldásában vagy akár a tehetségünknek legmegfelelőbb terület feltérképezésében.

A grafológiai elemzéshez, az interaktív (szóban interpretált) grafológiai elemzéshez semmi másra nincs szükség, csak egy helyben írt- (vagy hozott), golyóstollal készített kézírásra, amely legalább 15, vagy 20 sor terjedelmű, és a szövegrész alatt a háromszori névaláírást is tartalmazza.

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a pályáztató cégek kézzel írt önéletrajzokat várnak a jelentkezőktől nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a kézírás elemzésével is vizsgálják a pályázó személyiségét és alkalmasságát. Az íráskép alapján a grafológia művelői az ember egyes személyiségjegyeire tudnak következtetni.

A kézírás, hasonlóan az ujjlenyomathoz, egyedi, minden embernél más és más. Az íráselemzés a kevésbé kézzelfogható és ellenőrizhető készségek meghatározásában nyújthat segítséget. A vezetői és döntéshozói készségek, a döntéshozatali képességek bizonyos munkaköröknél kiemelt fontossággal bírnak, azonban arról, hogy a jelölt birtokában van-e ezen képességeknek, csupán saját állításaira hagyatkozhatunk. Bizonyított tény, hogy az íráselemzés fényt derít olyan tulajdonságokra, mint például a kreativitás, az alkalmazkodóképesség és a figyelmesség. Ezek a tulajdonságok pedig gyakorlatilag minden munkakör betöltéséhez elengedhetetlenül szükségesek.

A börze idején szakértőink segítenek számotokra, hogy saját írásképetek elemzése alapján közelebb kerüljetek egy sikeres állásinterjúhoz.

Grafológiai elemzésre jelentkezés itt (Hamarosan)